Ingrediënten (10 stuks)
- 50 g Rode rijst – Camargue van Zuiderzee Foods
- 10 Mitsuba wasabi crackers
- 1 gekookte rode biet
- 1/4 ui
- 150 ml Kippen- of groentenbouillion
- Tuinkers
- Peper en zout
Garnering
- Fetakaas met Granaatappelpitjes
- Gedroogde Cranberries met Pecannoten
- Garnalen met een plakje Radijs
- Gedroogde Abrikoos met een Kerstomaatje
Bereiden
- Snij het uitje fijn en fruit deze in een kookpan met wat olie.
- Voeg de Rode rijst van Zuiderzee Foods toe samen met 150 ml bouillion. Laat het aan de kook brengen en laat daarna de Rode rijst in een gesloten pan zachtjes 30-40 minuten doorkoken. Giet de rijst af en laat nog 5 minuten met deksels op de pan staan.
- Pureer de rode biet tot een mousse en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Snij de garnering in het gewenste formaat.
Presenteren
Bouw een torentje van de ingredieten: Smeer de Rode Bietenmousse op de cracker. Plaats een 1 eetlepel Rode rijst op de mousse. (Gebruik hiervoor een ronde uitsteekvorm ca. Ø 4 cm.) Plaats op de Rode rijst de garnering met wat Tuinkers.
Variatietip
Vervang de Rode rijst – Camargue voor Wilde rijst van Zuiderzee Foods.
Of combineer deze twee producten voor nog leuker kleurenpallet.
U kunt de rode bietenmousse vervangen door dungesneden (bijv. met de mandoline) rode bieten plakjes. Steek ze daarna uit met een ronde vorm.
! Dit recept is glutenvrij !
Eetsmakelijk!