Ingrediënten (4 personen)
- 100 gram Wilde rijst – Minnesota Cultivated van Zuiderzee Foods
- 100 gram Basmati rijst
- groene asperges
- 1 bosje radijsjes
- 1 gekookte biet
- 40 gram mayonaise
- 20 gram mierikswortelsaus
- 1 bakje gemengde kiemgroente
- 1 bakje minitomaatjes
- handje tuinkers
- goede kwaliteit olijfolie
- vers gemalen peper
- zeezout
- citroensap
Bereiden
- Kook de Wilde rijst – Minnesota Cultivated en de Basmati rijst ieder apart met wat zout gaar. De rijst moet nog wel wat ‘bite’ hebben. Laat vervolgens afkoelen.
- Halveer 6 tomaatjes. Grill de groene asperges kort. Snij de radijs in dunne plakjes. Meng de mayonaise met wat mierikswortelsaus. Snij de biet in kleine blokjes.
- Meng de verschillende rijstsoorten door elkaar, meng er nog twee handje bietenblokjes door. Maak op smaak met versgemalen peper, zeezout, citroensap en olijfolie. Snij de zalm in reepjes.
Presenteren
Plaats op een rond bord een rechthoek van de gemengde en aangemaakte rijst. Beleg de rechthoek met plakjes radijs. Plaats hierover de reepjes zalm en garneer de met gegrilde asperges. Bestrooi het gerecht vervolgens met nog wat kiemgroeten. Plaats rondom de rijstsalade de tomatenkaviaar. Plaats aan de zijkant van het bord 3 toefjes mayonaise/mierikswortelsaus, met daarop een half tomaatje een bietenblokje en een tuincressblaadje. Garneer het geheel met wat vers gemalen peper. Eet smakelijk!
Opmerking
Let op! De bereidingstijden van de rijst verschillen! Kook de wilde rijst in ongeveer 40-50 minuten en de Basmati rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.