Ingrediënten (4 personen)
- 80 gram vers gemalen Parmezaanse kaas
- 80 gram ui
- 35 gram olijfolie
- 150 gram Arborio rijst (risott0)
- 100 gram Wilde rijst – Canadian Lake van Zuiderzee Foods
- 700 gram kippenbouillon
- 20 gram boter
- 50 gram gedroogde cranberries
- 50 gram pecannoten
- 250 gram gemengde paddenstoelen (cantharellen, shiitake, oesterzwam, enoki)
- peper
Bereiden
- Breng een pan water met zout aan de kook en voeg de Wilde rijst van Zuiderzee Foods toe. Kook deze 35 minuten voor. Snij de ui fijn en bak deze in de olijfolie, zonder te verkleuren. Voeg de arboriorijst toe en bak deze aan. Voeg de Wilde rijst en de kippenbouillon toe en maak al roerende de risotto. Na ongeveer 5 minuten 2 handjes cranberries toevoegen en na ongeveer 15 minuten 30 g pecannoten toevoegen.
- Bak intussen de schoongemaakte en gesneden paddenstoelen in een koekenpan.
- Als de risotto klaar is, roer de boter en de Parmezaanse kaas erdoor heen. Maak eventueel op smaak met nog wat peper.
Presenteren
Schep de risotto op een grote schaal, garneer met de paddenstoelen, en de overige cranberries en pecannoten. Eet smakelijk!