Rode camargua rijst | Garnalen| Avacado | Kerriemayonaise

Ingrediënten (4 personen)
  • 150 gram Rode Camargue rijst van Zuiderzee Foods
  • 100 gram cherry tomaatjes
  • 1,5 rijpe avocado
  • 0,5 limoen
  • koriander
  • zee zout
  • peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 1 theelepel milde kerriepoeder
  • 100 ml mayonaise
  • 1 eetlepel abrikozen jam
  • 100 gram gekookte garnalen
  • 2 pappadums
  • olie om te frituren
Bereiden
  1. Kook de Rode Camargue rijst van Zuiderzee Foods in een pan, voeg voldoende water toe tot 1 cm boven de rijst, voeg wat zout toe. Kook de rijst ongeveer 30 minuten, als de rijst zacht is, maar nog wel een bite heeft, afgieten en warm houden.
  2. Snij de tomaatjes in vieren, schil de avocado’s, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes. Doe in een schaal en voeg het sap van een halve limoen hieraan toe. Haal de blaadjes van de koriandersteeltjes en snij deze grof. Voeg een handvol korianderblaadjes toe aan het mengsel. Breng op smaak met wat peper en zout.
  3. Snij het uitje fijn en bak deze. Zorg dat het uitje zacht wordt, zonder te verkleuren. Voeg de kerriepoeder toe and bak nog even door. Laat afkoelen en roer het mengsel vervolgens door de mayonaise. Voeg de abrikozenjam toe en mix alles goed door elkaar, eventueel met de staafmixer om een mooie gladde saus te krijgen. Maak op smaak met wat peper en zout.
  4. Bereid de pappadums volgens de gebruiksaanwijzing. Laat uitlekken op keukenpapier en breek ze in grove stukken.
Presenteren

Verdeel de Rode Camargue rijst over 4 glazen. Schep daarop de avocado/tomaten salsa. Vervolgens de garnalen er op plaatsen. Schenk de kerriemayonaise over de garnalen en garneer met wat blaadjes koriander en een stukje pappadum.
Eet smakelijk!