Wilde rijst – usa Minnesota

Wilde rijst uit Minnesota, USA

Wilde rijst is eigenlijk geen rijstsoort, maar een grassoort. De zaden zijn afkomstig van een eenjarige waterplant Zazania-aquatica genaamd.
Amerikaanse wilde rijst is afkomstig van het meren­ge­bied van de staat Minnesota.

De zaden van de wilde rijst worden na de oogst gedroogd, geroosterd, ontvliesd en gesorteerd. Naast deze standaard bewerkingen wordt het oppervlak van de buitenzemelen ‘bekrast’. Dit zorgt voor een kortere kooktijd, zonder dat hierbij de voedingswaarden verlaagd worden. Vandaar de naam Scarified. De kooktijd wordt verkort van 50 minuten naar 20 minuten.

Door de korte kooktijd, is dit product uitermate geschikt om te mengen met andere granen, rijstsoorten en zaden.

De slanke langwerpige zaden hebben een glanzende, zwartbruine kleur met een rijke nootachtige, soms rokerige smaak en een heerlijke taaie textuur.
Dit premium product is bijna onbeperkte houdbaarheid.
Wilde rijst is een volkoren, die rijk is aan vezels en eiwitten, maar arm is in calorieën en vet.
Het bevat veel vitamine-B, niacine, riboflavine en thiamine, kalium en fosfor.
Het is een compleet eiwit dat alle essentiële aminozuren bevat.


Zuiderzee Foods levert haar producten aan de food service industrie en export binnen en buiten Nederland. Onze producten worden allemaal in eigen beheer, handmatig verpakt. Wij verpakken onze producten in PET potten. Waarom? Deze food-save verpakkingen zijn enorm handig in gebruik, hersluitbaar en herbruikbaar. Wij gebruiken meerdere formaten verpakkingen, welke in verschillende talen gelabeld kunnen worden.

Of u nu opzoek bent naar een consumentenverpakking of juist naar grote balen, door onze flexibiliteit  kunnen wij alle mogelijkheden aanbieden tegen een scherpe en concurrerende prijs.

Bekijk onze recepten ook eens, er is zoveel mogelijk met dit product!

Specificaties

  • Wilde rijst is geen rijst, maar zijn zaadjes van een waterplant
  • Afkomst: Minnesota, USA
  • Rijk aan vezels en eiwitten
  • Lage GI waarde (35)
  • Snel kokend: klaar in 20 minuten!
  • Van nature glutenvrij
  • 10 jaar houdbaar

Voedingswaarden per 100g

Energie: 1494kJ
Energie: 357kcal
Koolhydraten: 77,4g
waarvan suikers: 0,9g
Eiwitten: 13,4g
Vet: 2,6g
onverzadigde vetten: 0,9g
Vezels: 5,1g
Natrium: 8mg

Mineralen
Calcium: 24mg
IJzer: 2,25mg
Kalium: 490mg
Magnesium: 203mg
Fosfor: 498mg

Vitamines
Vitamine B1: 0,13mg
Vitamine B2: 0,3mg
Vitamine B6: 0,45mg

Bereiding

Koken
Breng de wilde rijst in ruim water (minimaal 100g /300ml) aan de kook Voeg eventueel wat zout toe. Laat ongeveer 50 minuten doorkoken tot de kernels ontsloten zijn. Giet af.

Poffen
Verhit een laagje olie in een hapjespan tot ca. 220 graden °C. Voeg enkele korrels toe aan de hete olie. Roer in de pan en binnen enkele seconden poft de rijst.