Volkoren rode rijst – Camargue

Rode rijst uit de Camargue streek in Frankrijk

De rijst is korrelig en heeft een nootachtig aroma. De rijst heeft een rood/bruin vliesje om de korrel. Deze kleur wordt mede verkregen door de kleiachtige bodem waarop de rijstplant groeit. De eigenlijke korrel is wit, en daarom is rode rijst alleen onbehandeld en ongeschild verkrijgbaar als natuurlijke rijst.

Rode rijst wordt al eeuwen in Centraal Azië verbouwd: het is een langkorrelige, licht aromatische rijst met een bruinrood vlies. Hij is het resultaat van een kruising van wilde rijst en een gecultiveerde rijstsoort. In Europa wordt deze rode rijst sinds 1980 verbouwd in de Franse streek Camargue.

Rode Camargue rijst heeft de IPG (Indication Géographique Protégée) verkregen. Deze beschermende geografische aanduiding, legt de afkomt van een product vast. Het is een Europees keurmerk dat de naam van het product beschermt in de hele Europese Unie.


Zuiderzee Foods levert haar producten aan de food service industrie en export binnen en buiten Nederland. Onze producten worden allemaal in eigen beheer, handmatig verpakt. Wij verpakken onze producten in PET potten. Waarom? Deze food-save verpakkingen zijn enorm handig in gebruik, hersluitbaar en herbruikbaar. Wij gebruiken meerdere formaten verpakkingen, welke in verschillende talen gelabeld kunnen worden.

Of u nu opzoek bent naar een consumentenverpakking of juist naar grote balen, door onze flexibiliteit  kunnen wij alle mogelijkheden aanbieden tegen een scherpe en concurrerende prijs.

Bekijk onze recepten ook eens, er is zoveel mogelijk met dit product!

Specificaties

  • Volkoren rode rijst
  • Afkomst: Camargue, Frankrijk
  • 40 minuten kooktijd
  • van nature glutenvrij
  • Cholesterolverlagend
  • GMO vrij

Voedingswaarden per 100g

Energie: 1517kJ (356kcal)
Koolhydraten: 72g
waarvan suikers: 0,5g
Eiwitten: 12,6g
Vet: 2,8g
onverzadigde vetten: 0,7g
Vezels: 1,3g
Natrium: 7,2mg

Mineralen
Calcium: 21mg
IJzer: 1,9mg
Kalium: 433mg
Magnesium: 177mg
Fosfor: 433mg

Vitamines
Vitamine B1: 0,11mg
Vitamine B2: 0,26mg
Vitamine B3: 6,7mg
Vitamine B6: 0,39mg

Bereiding

Koken
In ruim water (minimaal 300 ml/100 g) aan de kook brengen. De rode rijst moet ongeveer 30-40 minuten gekookt worden tot de korrels ontsloten zijn. Laten uitlekken en nadrogen.