Groentenstoofpotje | Zoete aardappelchips | Sinaasappelsaus

Ingrediënten (4 personen)
  • 100 gram Wilde rijst – Canadian Lake van Zuiderzee Foods
  • 100 gram erwten (diepvries)
  • 2 kleine winterwortels, schoongemaakt
  • 4 tomaten
  • 1 courgette
  • 1 zoete aardappel
  • 1 rode ui
  • 8 blaadjes verse basilicum
  • 1/2 L sinaasappelsap
  • 1 dl room
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zeezout
  • currypoeder
  • peper en zout
  • Parmaham (facultatief)
Bereiden
  1. Snij de ui fijn en snij de wortel en courgette in plakjes. Pel de tomaten, snijd ze in vieren en haal de zaden eruit. Snij de partjes in kleine blokjes. Snij 8 blaadjes basilicum fijn. Snij de zoete aardappel in dunne plakjes van +- 2 mm. 
  2. Kook de wilde rijst gaar in het sinaasappelsap.  Het resterende sap kan u eventueel bewaren als extra saus.
  3. Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de ui. Voeg de versneden wortel- en doperwtjes toe en laat even mee garen. Voeg na ongeveer 10 minuten de courgetteblokjes toe. Voeg 2 minuten later met de tomatenblokjes toe.
  4. Roer een beetje room door het groentestoofpotje en breng op smaak met peper en zout. Werk af met het fijngesneden basilicum.
  5. Frituur de aardappelplakjes op 165° tot ze krokant worden. Kruid met zeezout en currypoeder.
Presenteren

Plaats op elk bord een rijsttorentje. Schik er de groentemengeling en de zoete aardappelchips naast. Werk af met enkele sprenkels sinaasappelsap.
Voor niet-vegetariërs kan u dit bord verder versieren met enkele gedroogde Parmaham-snippers (zie hieronder).
Eet smakelijk!

Parmaham-snippers

In de oven: Plaats een stuk bakpapier op een bakplaat. Schik hierop de plakken Parmaham. 10 minuten in 175° voorverwarmde oven. U krijgt dan mooie hamkrullen.