Hartige taart van Wilde rijst | Kastanje | Prei

Ingrediënten
  • 55 gram Wilde rijst – Canadian Lake van Zuiderzee Foods
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 40 ml olijfolie
  • 250 gram prei
  • 100 gram oesterzwammen
  • 50 gram kastanjes (diepvries)
  • 1 takje rosemarijn, alleen de blaadjes, gesneden
  • 1 handjevol gehakte salie
  • zout en peper
  • 20 ml sojasaus
Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 200 C graden.
  2. Rol het deeg uit over een met bloem bestreken snijplank. Gebruik een steekring met een doorsnede van 10 cm en steek de ring door het deeg. Laat losgesneden deel nog even zitten. Prik met een vork een aantal gaatjes in het deeg. Laat het voor ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast. Bak daarna de bladerdeeg blind in de oven 15-20 minuten tot het bladerdeeg gaar is. Verwijder nu het overtollige bladerdeeg.
  3. Kook de Wilde rijst in 45 minuten gaar. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak zachtjes de prei voor ongeveer 5 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog eens vijf minuten. Roer de kastanjes, rozemarijn , salie en gekookte Wilde rijst bij elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  4. Voeg de sojasaus toe en bak nog eens twee minuten. Lepel de vulling in het bladerdeeg en plaatst het hartige taartje terug in de oven voor 5-10 minuten.
Presenteren

Plaats de vier hartige taartjes op een mooi presentatie bord en eet smakelijk!