Ingrediënten (4 personen)
- 200 gram rode Camargue rijst van Zuiderzee Foods
- 400 gram Black Tiger garnalen
- 200 gram broccoliroosjes
- 1 rode peper
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 zoete aardappel
- 1 puntpaprika
- 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
- 275 gram ananasblokjes
- 200 ml droge witte wijn
- handje vol platte peterselie
- scheutje olijfolie
- cayennepeper
- peper en zout
Bereiden
- Breng ruim water aan de kook met wat zout. Kook de rode Camargue rijst van Zuiderzee Foods 15 minuten.
- Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snij de paprika in blokjes. Snij de rode peper fijn en verwijder de zaadjes. Schil de zoete aardappel, wassen en in blokjes snijden.
- Verwarm de olijfolie in een wok of braadpan. Fruit de ui, knoflook en rode peper zonder aan te branden. Blus af met 100 ml witte wijn en de tomatenblokjes. Voeg de gesneden zoete aardappel en paprika toe en laat 5 minuten koken. Af en toe roeren.
- Giet de rode Camargue rijst af en voeg de broccoli en 100 ml witte wijn toe. Laat dit nog eens 10-15 minuten koken. Af en toe roeren. Voeg de rijst en de bevroren garnalen toe en kook door tot de garnalen gaar zijn. Af en toe roeren. Maak op smaak met peper, zout en cayennepeper. Roer als laatste de ananas door de paella heen en laat nog 1 minuut mee koken.
Presenteren
Plaatst de paella op een groot bord en bestrooi met gesneden peterselie. Eet smakelijk!