Wilde rijst – Canadian Lake

Wilde rijst uit het merengebied van Canada

Wilde rijst is eigenlijk geen traditionele rijstvariëteit, maar een soort gras. De zaden ervan worden geoogst van de eenjarige waterplant genaamd Zazania aquatica. Deze plant gedijt voornamelijk in de heldere zoetwatermeren van Canada.

Canadese wilde rijst groeit natuurlijk in de schone wateren van de provincie Saskatchewan, waar rijpe korrels met behulp van propellerboten worden geoogst. Omdat niet alle korrels gelijktijdig rijpen in de aren, vallen sommige zaden later in het water, waar ze het volgende jaar uitgroeien tot nieuwe waterplanten. De slanke, langwerpige zaden hebben een glanzende, zwartbruine kleur en bieden een rijke, nootachtige, soms rokerige smaak, samen met een heerlijke taaie textuur.

Dit hoogwaardige product heeft bijna een onbeperkte houdbaarheid. Het wordt vaak gebruikt bij gastronomische restaurants, waar het zelfs wordt gepoft als popcorn. Het resultaat is een voedzame en smaakvolle rijstvariant, boordevol vezels, eiwitten en antioxidanten, en een rijke bron van vitamine B, niacine, riboflavine, thiamine, kalium en fosfor. Het is een compleet eiwit dat alle essentiële aminozuren bevat.


Zuiderzee Foods B.V. voorziet de foodservice-industrie van haar producten, zowel binnen als buiten Nederland, met een sterke nadruk op export. Al onze producten worden intern verpakt, met zorg en aandacht, in handige PET-potten. Waarom kiezen we voor PET-potten? Deze voedselveilige verpakkingen zijn niet alleen praktisch in gebruik, maar ook hersluitbaar en herbruikbaar. We bieden diverse formaten verpakkingen aan, die kunnen worden gelabeld in verschillende talen.

Of u nu op zoek bent naar consumentenverpakkingen of juist naar grotere hoeveelheden, dankzij onze flexibiliteit kunnen we aan al uw behoeften voldoen tegen een scherpe en concurrerende prijs.

Ontdek ook onze recepten, de mogelijkheden zijn eindeloos met dit veelzijdige product!

Specificaties

  • Wilde rijst is geen rijst, maar zijn zaadjes van een waterplant.
  • Grade A quality – M/XL
  • Afkomst: Canada
  • Rijk aan vezels en eiwitten
  • Lage GI waarde (35)
  • 50 minuten kooktijd of in 10 seconden poffen!
  • Van nature glutenvrij
  • 10 jaar houdbaar
  • Vegan

Voedingswaarden per 100g

Energie: 1490kJ
Energie: 356kcal
Koolhydraten: 72g
waarvan suikers: 0,6g
Eiwitten: 12,6g
Vet: 2,1gonverzadigde vetten: 0,6g
Vezels: 1,3g
Natrium: 7mg

Mineralen
Calcium: 21mg
IJzer: 1.9mg
Kalium: 427mg
Magnesium: 177mg
Fosfor: 433mg

Vitamines
Vitamine A: 9IU/2 RE
Vitamine B1: 0,11mg
Vitamine B2: 0,26mg
Niacin: 6,7mg
Vitamine B6: 0,39mg
Vitamine E: 0,720mg ATE

Bereiding

Koken
Breng de wilde rijst in ruim water (minimaal 100g /300ml) aan de kook Voeg eventueel wat zout toe. Laat ongeveer 50 minuten doorkoken tot de kernels ontsloten zijn. Giet af.

Poffen
Verhit een laagje olie in een hapjespan tot ca. 220 graden °C. Voeg enkele korrels toe aan de hete olie. Roer in de pan en binnen enkele seconden poft de rijst.