Ingrediënten (4 personen)
- 120 gram ongekookte Wilde rijst – Canadian Lake van Zuiderzee Foods
- 500 ml water
- 1 kleine puntpaprika
- 700 ml groenten of kippenbouillon
- 150 gram gemixte paddenstoelen (Enoki, Shiitake, oesterzawammen, champignons)
- 150 gram Flageolets (groente kidneybonen)
- 3 eetlepels soja saus
- 1 knoflookteentje
- 1/4 theelepel gemalen gemberpoeder
- Vers gesneden koriander
Bereiden
- Breng het water aan de kook met wat zout.
- Voeg de Wilde rijst – Canadian Lake toe en kook deze gaar in 45 minuten. Af en toe roeren.
- Voeg de puntpaprika en de bouillon toe en verwarm het geheel 5 minuten. Af en toe roeren.
- Voeg al roerend de overige ingrediënten toe, behalve de koriander. Kook ongeveer 5-8 minuten tot de groentes beetgaar zijn.
Presenteren
Plaats de soep in een mooie diepe kom en garneer een paar blaadjes koriander. Eet smakelijk!