Aziatische wilde rijst soep

Ingrediënten (4 personen)
  • 120 gram ongekookte Wilde rijst – Canadian Lake van Zuiderzee Foods
  • 500 ml water
  • 1 kleine puntpaprika
  • 700 ml groenten of kippenbouillon
  • 150 gram gemixte paddenstoelen (Enoki, Shiitake, oesterzawammen, champignons)
  • 150 gram Flageolets (groente kidneybonen)
  • 3 eetlepels soja saus
  • 1 knoflookteentje
  • 1/4 theelepel gemalen gemberpoeder
  • Vers gesneden koriander
Bereiden
  1. Breng het water aan de kook met wat zout.
  2. Voeg de Wilde rijst – Canadian Lake toe en kook deze gaar in 45 minuten. Af en toe roeren.
  3. Voeg de puntpaprika en de bouillon toe en verwarm het geheel 5 minuten. Af en toe roeren.
  4. Voeg al roerend de overige ingrediënten toe, behalve de koriander. Kook ongeveer 5-8 minuten tot de groentes beetgaar zijn.
Presenteren

Plaats de soep in een mooie diepe kom en garneer een paar blaadjes koriander. Eet smakelijk!