Glutenvrije chocolade biscuits van canihua

  • GLUTENVRIJE CHOCOLADE BISCUITS VAN CANIHUA
Ingrediënten (4 personen)
  • 50 gram zonnebloemolie
  • 110 ml water
  • 140 gram Canihua-meel *
  • 100 gram suiker of een suikervervanger
  • 40 gram ongezoete cacaopoeder
  • 5 gram bakpoeder
  • 25 gram kokospoeder
  • snufje zout

* Vermaal de Canihua van Zuiderzee Foods eerst tot meel.

Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Haal alvast de bakplaat uit de oven.
  2. Meng alle ingrediënten bij elkaar. Kneed het geheel tot een egale substantie.
  3. Plaats op het aanrechtblad een siliconen mat en rol het deeg gelijkmatig (zo dun mogelijk) hier over uit. Snijd het deeg in met een mes voor de gewenste vorm. Dit zorgt ervoor dat je ze na het afbakken gemakkelijk kan breken. Plaats de siliconen mat op de bakplaat.
  4. Plaats de bakplaat in de oven voor 30 minuten.
Variatietips

Probeer ook eens andere ingrediënten. Een hartige cracker:

  • 50 gram havermout
  • 120 gram speltmeel
  • 10 el zaden en pitten naar keuze
  • 25 gram amandelen
  • 4 el lijnzaad
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl zeezout
  • 130-150 ml lauwwarm water