Wild crunchy chocolate bar

Ingrediënten
  • 200 gram Wilde rijst -Canadian Lake
  • 4 repen pure chocolade
Overige benodigdheden
  • frituurolie of een andere olie die heet mag worden
  • Fijne zeef/mandje
  • Keukenpapier
Bereiden
  1. Voorbereidingen:
    1. Leg keukenpapier klaar naast het fornuis voor de gepofte wilde rijst.
    2. Plaats in een ovenschaal een laag bakpapier.
  2. Verhit een pan met olie tot 210 graden Celsius. (Gebruik hiervoor eventueel een temperatuurmeter).
  3. Gebruik een fijne zeef als mandje. Strooi een handje vol rauwe Wilde rijst in het mandje en dompel deze onder in de olie. Vrijwel direct zal de Wilde rijst gaan poffen* en na enkele seconden haalt u het mandje eruit.
  4. Plaats de gepofte Wilde rijst op keukenpapier en laat uitlekken. Herhaal dit tot u alle Wilde rijst heeft gepoft.
  5. Smelt de chocolade (let op! De chocolade mag niet heter worden dan 60 C.)
  6. Voeg de gesmolten chocolade en de gepofte wilde rijst samen in een mengkom. Meng alles goed door elkaar.
  7. Giet het geheel over in een met bakplaat bedekte ovenschaal.
  8. Plaats een folie over de ovenschaal en zet weg in de vriezer voor minimaal 1 uur.
Variatietips

Probeer ook eens andere ingrediënten toe te voegen aan de gesmolten chocolade:

  • Sinaasappel & Rozemarijn
  • Espresso
  • Karamel & Zeezout
  • Noga